“PVV EIST OPHELDERING OVER CADEAU GEVEN VAN VERBLIJFSVERGUNNINGEN…

Dit bericht verschijnt nu in het nieuws( donderdag 1 juni 12.00 uur).

Het blijkt dat 2 a 3000 vreemdelingen een sterkere verblijfsvergunning hebben gekregen, dit omdat bij de aanvraag van de verblijfsvergunning door de IND de regels niet goed zijn toegepast. De regels voor de vrijstelling van het inburgeringsexamen zijn in 2015 zwaarder geworden, dus het was moeilijker om een vrijstelling te verkrijgen. De IND heeft de oudere, dus lichtere regels toepast.

Het gaat hier om de aanvraag voor de verblijfsvergunning regulier onbepaalde tijd, de EU verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen en de verblijfsvergunning regulier niet tijdelijk humanitair.

De Staatssecretaris schrijft in zijn brief dat deze vergunningen niet meer kunnen worden ingetrokken. Eens gegeven blijft gegeven.

De PVV wordt woedende vragen gesteld over deze kwestie.

Meer weten: laat maar horen!

 

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: