STRIJD TEGEN SCHIJNHUWELIJKEN……..

“Analyse van de CBS-data laat ook zien dat de geschatte omvang van het
aantal schijnhuwelijken of schijnrelaties in Nederland niet groot is. Van de
49.781 migratiehuwelijken die tussen 1999 en 2008 werden gesloten, was
in naar schatting ongeveer 1.050 gevallen sprake van een schijnhuwelijk,
een percentage van 2,1%. Grofweg gaat het daarmee om 100 schijnhuwelijken
per jaar”. (…) Het WODC stelt dan ook: ” Zowel de schattingen op basis van de CBS-data als het dossieronderzoek maken duidelijk dat het overgrote deel van de migratierelaties geen schijnrelatie betreft.”  Dit zijn citaten uit de brief van de voormalige staatssecretaris van Justitie K. Dijkhoff aan de Tweede Kamer dd. 1.9.2016.

Dit alles neemt niet weg dat het Multidisciplinaire Team Schijnhuwelijken aan de slag gaat. Dit team fungeert als voorbeeld van een gecoordineerde, multidisciplinaire aanpak van migratiefraude, want schijnhuwelijken, hoe gering in aantal ook, is een voorbeeld van migratiefraude, volgens Klaas Dijkhoff, de voormalige slimste mens van het jaar.

De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken(NVVB) neemt als ketenpartner ook deel aan dit team. Dit leidt er dan toe dat in een NVVB mail van 1 november jl. een artikeltje te vinden is met de volgende ” ophitsende” kop: ” Ketenpartners trekken samen op in strijd tegen schijnhuwelijken….”. Ach erm, zoveel machtsvertoon, een armada gelijk, tegen zo’n klein groepje mensen in een gammel roeibootje.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: