GEEN NATIONALITEIT HEBBEN IS GEEN LEVEN

In het dagblad Trouw stond afgelopen zaterdag een artikel over initiatieven bij enkele gemeenten om mensen die nu geregistreerd staan als ” zonder nationaliteit ” hen te helpen om hun status te verbeteren. Want wie geen nationaliteit heeft of niet kan bewijzen dat hij/zij een nationaliteit heeft, heeft het in strak georganiseerd land als het onze niet gemakkelijk.

Er ligt al enkele jaren een wetsvoorstel op de plank om dit probleem aan te pakken. Maar een aantal gemeenten gaan er vast nu mee aan de slag.

In Eindhoven heb ik dit weekend contact gelegd met de PvdA en Groen Links om eens te vragen of de gemeente Eindhoven zich moet aansluiten bij het rijtje gemeenten dat er iets aan wil gaan doen. Peter wacht op antwoord!

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: