GENERAAL PARDONNERS EN HUN IDENTITEIT

Onlangs heeft de IND aan meer dan 10.000 vreemdelingen (met een verblijfsvergunning van de Regeling afwikkeling nalatenschap oude vreemdelingenwet (RANOV of te wel het Generaal Pardon), een brief gestuurd waarin staat dat deze mensen meer dan vijf jaar deze verblijfsvergunning hebben en daarom misschien in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning regulier voor onbepaalde tijd. De IND verwacht dat een grote groep van deze vreemdelingen een dergelijke aanvraag zal gaan indienen de komende tijd.

Bekend is ook dat een aantal van deze vreemdelingen in werkelijkheid een andere identiteit heeft. Een aantal vreemdelingen heeft in de afgelopen jaren al een verzoek gedaan tot wijziging van hun identiteit.

Het kan gebeuren dat RANOV-vreemdelingen in werkelijkheid een andere identiteit hebben maar dit nog niet kenbaar hebben gemaakt. Misschien gaan zij nu naar de gemeente met het verzoek om de identiteit te wijzigen.

Er bestaat een vastgesteldĀ stappenplan identiteitswijziging, dat u bij mij (Peter Ploeger) kunt opvragen. Zoals de naam al zegt staan hier de stappen die de vreemdeling moet zetten om zijn identiteit te kunnen wijzigen. Lastige kost hoor!

Bron: IND en NVVB (dit bericht is door mij aangepast, bekort en sommige onderdelen zijn in gemakkelijker Nederlands herschreven).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s