ILLEGALEN IN EINDHOVEN

Zelfs illegalen worden door burgemeester Jorritsma met de haren erbij gesleept om maar gedaan te krijgen dat Eindhoven meer agenten krijgt (ED 30 juli 2018).

Volgens de burgermeester veroorzaken dak-en thuislozen, illegalen, drugsgebruikers en dronken personen steeds meer overlast in het Eindhovense stadscentrum.

De burgemeester doet zijn best, maar om er nu ook maar illegalen erbij te betrekken, gaat wel erg ver. Bedoeld zijn hier waarschijnlijk mensen die geen verblijfsvergunning (meer) hebben en die toch hier in Eindhoven wonen. Zij dienen eigenlijk te vertrekken naar hun eigen land, maar daar zijn vaak nog ergere dingen aan de hand.

Nu kun je niet aan iemands gezicht, of aan zijn glimlach, of aan de sneakers zien of iemand al dan niet rechtmatig in Nederland verblijft. Door de ingewikkelde regelgeving hebben zelfs profi’s op dit gebied soms moeite om dit vast te stellen.

Laat staan een agent op zaterdagnacht op het Stratumseind: gaat hij/zij uitgebreid alle informatiesystemen checken om te weten te komen of deze persoon legaal dan wel illegaal in Eindhoven verblijft? Ik schat zo in van niet: er zijn belangrijkere zaken te doen dan.

Er zijn geen cijfers over het aantal illegalen die in Eindhoven steeds meer overlast zouden veroorzaken. Dus de vraag is hoe komt Burgemeester Jorritsma aan deze koele bewering?

En mag de burgemeester zo maar een groepje Eindhovense burgers in het verdomhoekje plaatsen, zonder enig hard bewijs?

Ik hoop dat de Eindhovense politiek deze vraag stelt aan de Burgemeester?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s