DUO IS ER SNEL BIJ…

Einde 1e PVT termijn inburgeraars

De eerste groep inburgeraars bereikt in oktober 2018 het einde van de PVT termijn. Inburgeraars uit deze groep die het participatieverklaringstraject (PVT) nog niet hebben afgerond, krijgen hiervoor vanaf augustus 2018 een herinneringsbrief van DUO. Deze personen zullen zich mogelijk melden bij de balie van de gemeente.

Herinneringsbrief

In de herinneringsbrief staat dat de inburgeraar het PVT nog niet heeft afgerond. Zij worden gevraagd om contact op te nemen met de gemeente om een afspraak te maken voor het PVT. Gemeenten kunnen via de Portal Inburgering zien welke inburgeraars het PVT nog moeten doorlopen.

Bron: DUO

 

PS: Blijkbaar gaat DUO er – gemakshalve – van uit dat de gemeenten direct op 2 oktober 2017 begonnen zijn met de PVT’s.  De werkelijkheid is anders. Een aantal gemeenten zijn later begonnen – dit gaat dan te koste van de inburgeraars.

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: