NVVB bezorgd over controle brondocumenten

 

De legalisatiecirculaire loopt 31 december 2019 af en er is nog geen zicht op een nieuwe circulaire. De rol van Buitenlandse Zaken bij de legalisatie van brondocumenten wordt steeds kleiner. Verificatie van buitenlandse brondocumenten is voor gemeenten erg moeilijk geworden.

Reden voor de NVVB om de verantwoordelijke ministers aan te schrijven.

Dat heeft geholpen want op 16 december 2019 is de nieuwe circulaire legalisatie en verificatie van buitenlandse bewijsstukken (…) verschenen.

In deze nieuwe circulaire lees je hoe Nederland omgaat met buitenlandse documenten zoals akten van geboorte, huwelijk en overlijden en andere belangrijke stukken. En daarbij natuurlijk ook informatie over het verschil tussen gelegaliseerde akten en de apostille.  Wanneer is deze verplicht en waar kun je deze stempel krijgen?

Bron: Staatscourant nr. 70119, 19 december 2019.

 

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: