Hebben Britse burgers nog rechtmatig verblijf in Nederland? (in dit overgangsjaar?)…… Eh.. Ja!

Voor inschrijving in de BRP (Basisregistratie Personen) als ingezetene geldt de eis van rechtmatig verblijf in Nederland.

Op 31 januari 2020 werd de Brexit een feit. Er is tot 31 december 2020 sprake van een Deal. Voor Britten geldt daarom tot 31 december 2020 een overgangsregeling en daardoor behouden zij hun rechten op verblijf, werk en studie. Dit betekent dat ook Britten die zich na 31 januari 2020 melden of gaan melden voor de inschrijving in de BRP als ingezetene automatisch rechtmatig verblijf hebben. Dus zij kunnen ingeschreven worden, uiteraard mits zij aan de overige inschrijvingseisen voldoen.

Pas na 31 december 2020 geldt de eis van het hebben van een verblijfsvergunning of dat een verblijfsvergunning is aangevraagd.
Legalisatie vereist?
Openbare documenten zijn tijdens de overgangsperiode vrijgesteld van legalisatie.
Na 31 december 2020
Wat na 31 december 2020 gaat gelden is nog niet bekend. Dit is afhankelijk of er een handelsakkoord wordt afgesloten of dat de overgangsperiode wordt verlengd.

Bron: NVVB.

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: