KORTE WEETJES…

Het kan in deze corona crisistijd voorkomen dat een huwelijk niet uitgesteld kan worden, maar dat het daarbij ook niet mogelijk is dat de partijen in elkaars bijzijn hun huwelijk sluiten. Een mogelijke oplossing is dan het trouwen met de handschoen, oftewel trouwen bij volmacht. Daarvoor is een notaris nodig en dient een vergunning aangevraagd te worden bij  het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Tijdens deze corona crisis kan de aangifte van geboorte soms niet in persoon gedaan worden. Toch is het mogelijk om op een andere manier aangifte te doen van de geboorte. Hoe? Info bij het gemeente- of stadhuis.

Huwelijk uitgesteld, termijn verlopen

In deze tijd worden veel huwelijken uitgesteld tot een moment waarop de corona maatregelen voorbij zijn. Maar het kan betekenen dat het huwelijk pas gaat plaatsvinden na de termijn van een jaar die geldt vanaf de melding van het voorgenomen huwelijk. Kan die termijn verlengd worden? Of kan die termijn genegeerd worden?  Ook hier meer info bij het gemeente- of stadhuis.

Bron: NVVB

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: