Bericht van de IND: Het belang van zorgvuldige gegevensuitwisseling en extra toelichting op het adviesblad bij naturalisatie

In de samenwerking tussen gemeenten en uitvoeringsorganisaties is zorgvuldige uitwisseling van gegevens van belang. Die uitwisseling moet voldoen aan de richtlijnen die de AVG daarvoor heeft opgesteld. Wanneer er bijvoorbeeld gegevens op benodigde documenten, een instructie of adviesblad staan die niet relevant zijn voor het verwerken van de aanvraag door de gemeente of de betreffende uitvoeringsinstantie, dan is het zaak die gegevens niet mee te sturen. Is dat niet mogelijk, scherm deze gegevens dan af. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de contactgegevens van behandelend ambtenaren die in de stukken zichtbaar zijn.

Sinds kort is het mogelijk voor burgers om hun gegevens in te zien op MijnIND rondom de voortgang van hun Naturalisatie. Naar aanleiding hiervan hebben gemeenten vragen gesteld aan de IND en heeft de IND een extra toelichting gegeven op het adviesblad.

Bron: NVVB

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: