Informatiebericht SUA

Van IND

Goed dit te weten bij een MVV aanvraag voor partner/echtgeno(o)t(e).

Ongehuwdverklaring bij verblijf in ander land dan het land van herkomst

Als een vreemdeling bestendig verblijf heeft in een ander land dan zijn land van herkomst, moet hij bij de mvv-aanvraag zowel een uit dit andere land afkomstige ongehuwdverklaring als een uit het land van herkomst afkomstige ongehuwdverklaring overleggen. Beide verklaringen moeten zijn gelegaliseerd of zijn voorzien van een apostille (dus 2 ongehuwdverklaringen).

Met alleen een ongehuwdverklaring, afgegeven door het land van bestendig verblijf, wordt naar de aard van de zaak in het algemeen niet bewezen dat men ongehuwd is, tenzij vaststaat dat de vreemdeling al vóór het bereiken van de vroegst huwbare leeftijd immer in dat land heeft gewoond.

Ongehuwdverklaring afgegeven door buitenlandse vertegenwoordiging in Nederland

Verschillende buitenlandse ambassades en consulaten-generaal in Nederland geven aan hun onderdanen ongehuwdverklaringen af. Deze kunnen worden geaccepteerd, als zij zijn gelegaliseerd door het Consulair Dienstencentrum (CDC) in Den Haag.

Bron: IND, wel een beetje ingekort en aangepast.

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Eén gedachte over “Informatiebericht SUA”

  1. Ach ja, de IND . Het is wel bekend dat de IND alles moeilijk maakt van alles eist en zelf absoluut niets doet. ( dat is nog vriendelijke uitgedrukt).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: