MFO :MELDPUNT FOUTEN IN OVERHEIDSREGISTRATIES.

Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Het MFO helpt burgers, bedrijven en overheidsorganisaties bij het corrigeren van een fout in een overheidsregistratie.

Het MFO:

Wijst de weg naar de overheidsorganisatie die het onjuiste gegeven kan corrigeren. Helpt wanneer je er niet uit komt. Dan gaan we aan de slag om de fout en de problemen die daardoor zijn ontstaan, te helpen oplossen. Helpt bij het gecorrigeerd krijgen van onjuiste gegevens als er meer dan één overheidsorganisatie bij is betrokken of als het gaat om registratie-overstijgende problemen en fouten.

Helpt als blijkt dat de gegevens wel kloppen, maar bijvoorbeeld door onjuiste interpretatie voor onbedoelde gevolgen zorgen.

Helpt de gevolgen van het gebruik van foute gegevens (zoals aanmaningen en boetes) waar mogelijk te stoppen tot de oplossing is bereikt. Zo lang er nog geen oplossing is, doen we er alles aan om te zorgen dat jij niet verder in de problemen komt. Is de oplossing bereikt, dan helpen we waar mogelijk bij het herstellen van de gevolgen.

Het MFO werkt samen met álle betrokken overheidsorganisaties, net zo lang tot jouw gegevens weer kloppen.

We ondersteunen ook overheidsorganisaties met advies en coördinerende werkzaamheden. En we beheren een platform voor deze organisaties om samen te leren en te verbeteren. Zo werken we mee aan een nog betere kwaliteit van overheidsregistraties.

Op 1 juni jl. tekende de IND als 100e stakeholder de intentieverklaring van het MFO. Inmiddels hebben 135 organisaties door het ondertekenen van deze intentieverklaring aangegeven samen met het MFO zorg te willen dragen voor het oplossen van fouten in overheidsregistraties.

Het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO) is onderdeel van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG). Het MFO bestaat sinds 1 januari 2021 en helpt burgers, bedrijven en overheidsorganisaties bij het laten corrigeren van een fout in een overheidsregistratie en bij het herstellen van de gevolgen van het gebruik van foute gegevens.

Kijk voor meer informatie over het meldpunt op: http://www.rvig.nl/mfo of bel 088 900 1000

Auteur: MVV Advies Bureau Eindhoven

Na mijn pensionering in 2016 ben ik als kleine zelfstandige verder gegaan. Hiervoor heb ik 15 jaar als projectleider gewerkt bij het Vreemdelingen Informatie Punt Eindhoven. Elke stad verdient een dergelijk informatie punt, waar men laagdrempelig actuele informatie kan verkrijgen over verblijfsvergunningen, naturalisatie, inburgering, de IND e.d. Zonder teveel poespas en protocollen. En ook nog face to face.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: